ÖZİŞ YEMEKÇİLİK, sektöründe öncü bir şirket olmanın
sorumluluğu ile mutfak ve projelerinde, satınalmadan, servis
sonuna kadar tüm süreçlerde, üretim ve servisteki en yüksek
KALİTE’yi ulaşmak amacıyla çok özel tedbirler ve
uygulamalarla çalışmaktadır.
Bugün tüm mutfak ve projelerimizde;
Müşterilerimiz için ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi
İnsan Sağlığı için ISO 22000 / HACCP Gıda Güvenlik Yönetim
Sistemi
Çalışanlarımız için OHSAS -18001 İş Sağlığı ve Güvenliği
Sistemi
Dünyamız için ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
Memnuniyetiniz için ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim
Sistemi
kalite sistemleri uygulanmaktadır.
Bu sistemler, tüm projelerimizi kapsayacak şekilde
belgelenmiştir. Sistemlerimiz, akredite denetim firmalarınca
her yıl düzenli olarak denetlenmektedir.
Ayrıca, tüm mutfak ve projelerimizde uygulanmakta olan
yönetim sistemlerimizin başarısı Hijyen&Kalite Yönetim
Departmanında görevli Gıda Mühendislerimizce periyodik
olarak denetlenmektedir.
Gıda ve Kalite yönetim sistemlerinin uygulamadaki
etkinliğinin ölçüldüğü bu denetimlerde temel felsefe
"sürekli iyileştirme" olup, denetimler bir eğitim süreci
olarak gerçekleştirilmektedir.
Denetimler sırasında dezenfeksiyon işlemlerinin etkinliğinin
izlenebilirliği için personelin ellerinden ve kullanılan
ekipmanlardan sürekli numuneler alınmaktadır.
Denetim sonuçları Operasyon Yöneticileri ile paylaşılarak
iyileştirme yöntemleri belirlenmekte ve sonuçlar birlikte
takip edilmektedir. Değerlendirmeler üst düzey toplantılarla
aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık periyotlarla takip
edilmektedir.
Gıda Güvenliği, Toplam Kalite, Çevre, İş Güvenliği ve İşçi
Sağlığı konularında sürekli eğitimler verilmektedir.
Tedarikçi Seçimiyle başlayan Gıda Güvenliği ve Kalite
Yönetim Sistemimiz servis bitimine kadar geçen tüm süreçler
çok özel tedbirler içermektedir.
Güvenli Gıdanın Kaliteli hammadde ile temini esasıyla
Türkiye’nin kalite uygulamaları en güçlü tedarikçi firmaları
ile çalışılmaktadır. Hammadde güvenilirliği, sürekli denetim
ve analiz yöntemleri ile Hijyen Kalite Yönetim departmanımız
tarafından sürekli izlenmektedir.
Depolarımıza gelen her ürünün kabul kriterlerine uygunluğu,
deneyimli ve eğitimli yöneticilerimiz tarafından kontrol
edilir. Depolarımız, sıcaklık, etiket, ambalaj vb. konularda
günde en az iki defa kontrol edilir.
Üretim planlamasında yine gıda güvenliği esasıyla planlama
yapılır. Donmuş gıda, baharat, bakliyat vb. ürünler en az üç
kez ayıklanarak üretim prosesine dahil edilir.
Çiğ sebze ve meyveler ayıklama işleminden sonra, mevsime ve
ürününe göre en az 3 ila 5 kere yıkama makinesinden
geçirilir daha sonra dezenfekte edilir, durulanır, soğuk
ortamda muhafaza edilir. Bu işlemde kullanılan yıkama
makineleri Türkiye’de yalnızca Hayat Yemek tesislerinde
mevcuttur.
Kızartmalık yağ konusu son derece önemlidir ve hassasiyetle
izlenmektedir. Hayat Yemek'te kızartmalık yağlar bir kereye
mahsıs olarak kullanılmaktadır. Atık yağlar bir yasal
zorunluluk olarak lisanslı aracı kurumlara teslim
edilmektedir. Atık yağların kimyasal ve fiziksel analizleri
takibimiz altındadır ve müşterilerimizle paylaşıma açıktır.
Personelimizin kişisel hijyeni en önde gelen konumuzdur. Bu
nedenle, yarım saat arayla el yıkama, günde en az altı defa
eldiven değiştirme, günde en az iki defa kıyafet yenileme,
kolluk, maske kullanımı, detaylı sağlık taramaları rutin
işlemlerimizdir.
Kullandığımız ekipmanlar, çalışma tezgahları, ayak havuzları
günde üç defa dezenfekte edilmektedir. Temizlik ve
dezenfeksiyon işlemlerinde Diversey ürünleri kullanmaktayız.
Yemeklerimiz pişme, sevkiyat, projelerde kabul ve servis
öncesinde sıcaklık ve duyusal kontrollerden geçirilmektedir.
Yemek muhafazası gıda güvenliğimiz için kritik kontrol
noktası olup paslanmaz çelik gastronomlara yerleştirilen
yemekler, thermoboxlarda sevkiyat edilmektedir.
Sevkiyat öncesi ve servis öncesinde günlük tüm yemek
çeşitleri, kullanma ve içme suyundan alınan numuneler
merkezimizde +4°C’lik dolaplarda 72 saat boyunca
saklanmaktadır. İhtiyaç halinde, numuneler bağımsız akredite
laboratuarlarda analiz ettirilmektedir.
Tüm temizlik- dezenfeksiyon işlemeleri, depolarda yapılan
kontroller, girdi kontrol sonuçları, yemek pişirme- hazırlık
basamakları, yemeklere yapılan kontroller ilgili personel
tarafından kayıt altına alınarak geriye dönük olarak
izlenebilirlik sağlanmaktadır.
İş ortaklarımızın güvenlik hassasiyetini en üst düzeyde
karşılayabilmek için yemek sevkiyatı yaptığımız araçları
kullanan şoförlerimiz, GBT taramasından geçirilmiş ve
araçlarımız hologramlı güvenlik kartı ile donatılmıştır.
Tüm işlemlerimizde, Çevre Yönetim ve İş Güvenliği / İşçi
Sağlığı yönetim sistemleri istikrarlı bir şekilde
uygulanmaktadır.
ÖZİŞ YEMEKÇİLİK | 2024